ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
Image
Σάββας Χριστοδουλίδης

Ο Σάββας Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1961. Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τουλούζης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, ΜΑ και PhD στον κλάδο Γραμμάτων και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Προβηγκίας. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις, περιλαμβανομένης της Μπιενάλε Βενετίας (1997), της Μπιενάλε της Αθήνας (2009) και της Μπιενάλε του Σάο Πάολο (2012). Γράφει για την τέχνη.

Το 2016 επιμελήθηκε την έκδοση “Ανδρέας Χριυσοχός - Κείμενα για την Τέχνη” και ένα χρόνο αργότερα την έκδοση “Αγαπητέ μου κουμπάρε - 12 επιστολές του Χριστόφορου Σάββα στον Κώστα Οικονόμου”. Τον Ιανουάριο του 2017 επιμελήθηκε την έκθεση “Τοπία - Επιλογές από την Κρατική Συλλογή” στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό και τον Απριλίου του ίδιου έτους την έκθεση “Rooms to contemplate - Περιεχόμενο και προοπτική μιας συλλογής” στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στη Λευκωσία. Τον Μάρτιο του 2019 επιμελήθηκε την έκθεση Πενταδάκτυλος - Contemporaries στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους την έκθεση “Πενταδάκτυλος - Impressions”,στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας.

Κατέχει θέση πρωτοβάθμιου καθηγητή και διδάσκει θεωρία της τέχνης και θεωρία της αρχιτεκτονικής στην Σχολή Αρχιτεκτόνων -Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ
  • ΗΜΕΡΕΣ
  • ΩΡΕΣ
  • ΛΕΠΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Ναός

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  220 εκ

ΠΛΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 36 εκ

ΒΑΘΟΣ ΕΡΓΟΥ 30 εκ

 

Αριθμός Συμμετοχής 120

2200€