ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Image
Χαραλάμπους Βαλεντίνος

Γεννήθηκε το 1929 σε μια οικογένεια παραδοσιακών αγγειοπλαστών της Αμμοχώστου. Σπούδασε στην Κεντρική Σχολή Τεχνών και Χειροτεχνίας στοΛονδίνο και αποφοίτησε με διάκριση.

Πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις στο Ιράκ, στην Αγγλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πολλά έργα του κοσμούν μεγάλα δημόσια κτίρια στην Κύπρο και σε άλλες χώρες και περιλαμβάνονται σε μουσεία και σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στην Ισπανία, στον Λίβανο και στις Η.Π.Α. Η Ιρακινή Κυβέρνηση τον τίμησε για τη συμβολή του τόσο ως δάσκαλος όσο και ως καλλιτέχνης.

Το 1992 βραβεύτηκε στην Τριενάλε του Καΐρου για την κεραμική. Το 2001 το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Κέιμπριτζ τον περιέλαβε στον τόμο Great Minds of the 21st Century και η Παγκόσμια Ακαδημία Γραμμάτων των Η.Π.Α. τού απένειμε τιμητική διάκριση για τη συμβολή του στην παγκόσμια κεραμική.ΤοΔιεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Κέιμπριτζ τον συμπεριέλλαβε στην έκδοση 100 Top Artists 2005.To 2007 τιμήθηκε από την Κυπριακή Κυβέρνηση με το Αριστείο Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ
  • ΗΜΕΡΕΣ
  • ΩΡΕΣ
  • ΛΕΠΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Άτιτλο

TOTEM

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  67 εκ

ΠΛΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 15 εκ

ΒΑΘΟΣ ΕΡΓΟΥ 10 εκ

ΣΧΕΔΙΟ

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  21 εκ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΕΡΓΟΥ 37 εκ

Αριθμός Συμμετοχής 324

4500€