ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Image
Χαραλαμπίδης Ανδρέας

Γεννήθηκε στην Πάφο το 1939. Σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα και στο Reading της Βρετανίας. Εκτός από τη ζωγραφική, ασχολείται με την τοιχογραφία, τη χαρακτική και τη μεταξοτυπία.

Το 1980 εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διεθνές Εργαστήρι Τέχνης της Γιουγκοσλαβίας, το 1981 στη διεθνή Μπιενάλε της Νέας Υόρκης και το 1988 στην Μπιενάλε της Βαγδάτης. Πήρε επίσης μέρος σε άλλες διεθνείς εκθέσεις στο Παρίσι, στη Βοστόνη, στο Μόναχο, στη Γιουγκοσλαβία, στο Μόντε Κάρλο, όπως και σε πανελλήνιες εκθέσεις στην Αθήνα.Ατομικές εκθέσεις έργων του οργάνωσε στην Πάφο, στηΛάρνακα, στηΛευκωσία, στη Λεμεσό και εκτός Κύπρου. Πήρε επίσης μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Καλλιτέχνης με ιδιαίτερη ευαισθησία, εμπνέεται από τον κύκλο της παφιακής μυθολογίας και στα έργα του διαχέεται ένας μυστηριακός ρυθμός, με ιερουργικές αναγωγές στη λατρεία της Αφροδίτης.Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από ανασύνθεση στοιχείων της αρχαιοελληνικής και της βυζαντινής τέχνης, σε συνάρτηση με επιλογές της σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτοπορίας.

Πρόσωπα και προσωπεία, ιέρειες και ιεροφάντες φαίνονται να ξεπηδούν μέσα από τον μύθο και το αρχαίο δράμα, για να συναντήσουν ασκητές και αυτοκράτορες σε μια διαχρονική πορεία προς τον σύγχρονο κόσμο. Την εκφραστικότητα των μορφών επιτείνει το σκηνικό βάθος σε σκούρο και χρυσό, μεταλλάξεις από το Βυζάντιο και την Αναγέννηση.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ
  • ΗΜΕΡΕΣ
  • ΩΡΕΣ
  • ΛΕΠΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Άνοιξη

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  16 εκ

ΠΛΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 15 εκ

ΒΑΘΟΣ ΕΡΓΟΥ 15 εκ

 

Αριθμός Συμμετοχής 126

750€