ΧΑΜΠΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ & ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΔΟΥ
Image
Τσαγγάρης Χαμπής

Ο Χαμπής γεννήθηκε στην Κοντέα το 1947.Πήρε τα πρώτα μαθήματα χαρακτικής από το χαράκτη Α.Τάσσο στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες στο Ινστιτούτο Σούρικωφ της Μόσχας.Κύριο στόχο στην τέχνη του έβαλε και ακολουθεί πάντα την έκφραση του τόπου του, με την ιστορία του, τα βάσανα και τις χαρές του, με τις ομορφιές και τις λαϊκές παραδόσεις του.

Παρουσίασε δουλειά του σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων:Μόσχα, Titograd,Αθήνα,Κοζάνη, Λουμπλιάνα, Λονδίνο,Παρίσι,Νανσύ, Εδιμβούργο,Πόλη του Μεξικού,Νέα Υόρκη. Έδωσε διαλέξεις για τη χαρακτική σε πανεπιστήμια της Κύπρου, Η.Π.Α., Μεξικού, Ελλάδας, σε πολιτιστικά κέντρα και σε πολλές κοινότητες της Κύπρου. Συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, διεθνείς Μπιενάλε και Τριενάλε.

Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Πούσκιν στη Μόσχα, σε πινακοθήκες, ιδρύματα, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε διάφορες χώρες. Φιλοτέχνησε και εξέδωσε επτά δικά του βιβλία και εικονογράφησε πολλά άλλα βιβλία Κυπρίων συγγραφέων. Τιμήθηκε με τέσσερα κρατικά βραβεία και το βραβείο πολιτιστικής προσφοράς «Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη» Κ.Ε.ΑΚΕ.Το 2008 ίδρυσε το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, με έργα από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ
  • ΗΜΕΡΕΣ
  • ΩΡΕΣ
  • ΛΕΠΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Η Ελιά με τα Πουλιά της Μαργαρίτας

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  21 εκ

ΠΛΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 13 εκ

ΒΑΘΟΣ ΕΡΓΟΥ 13 εκ

 

Αριθμός Συμμετοχής 109

1000€