ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ
Image
Σκοτεινός Γιώργος

Γεννήθηκε στηΛεμεσό το 1937, αλλά έζησε από μικρός στην Αμμόχωστο. Σπούδασε θέατρο στηΔραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα κατά την ίδια περίοδο παρακολούθησε και μαθήματα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Σπούδασε κινηματογράφο στο Visual Artand Movie Subscription Group της Νέας Υόρκης.

Στον χώρο της τέχνης εμφανίστηκε από το 1960, με συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Την πρώτη ατομική έκθεσή του οργάνωσε στην Αμμόχωστο το 1964. Έκτοτε εξέθεσε σε πολλές ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ, Εδιμβούργο, Αθήνα, Χανιά, Βιέννη, Βασιλεία, Μόσχα κ.α. Επίσης, εκπροσώπησε την Κύπρο σε διεθνείς Μπιενάλε και Τριενάλε τέχνης (Ινδιών, 1982, όπου και διακρίθηκε, Παρισίων, 1967, Αλεξάνδρειας, 1968, όπου διακρίθηκε, Βενετίας, 1968, Ινδιών, 1969, Σάο Πάολο Βραζιλίας, 1969, κ.α.).

Ο ζωγράφος, βασικά σουρεαλιστής, είναι βαθύτατα επηρεασμένος από τον γενέθλιο χώρο του, την Κύπρο, τόσο από το παλαιό και μακρύ ιστορικό παρελθόν της όσο και από τη σύγχρονη τραγωδία της. Ωστόσο, κατά τα δύο περίπου χρόνια που έζησε πρόσφυγας στην Κρήτη μετά το 1974, επηρεάστηκε και από τον αρχαίο μινωικό πολιτισμό, με αποτέλεσμα να δώσει μια σειρά ανάλογων πινάκων.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ
  • ΗΜΕΡΕΣ
  • ΩΡΕΣ
  • ΛΕΠΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Αρχαϊκο Αυγό

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  31 εκ

ΠΛΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 24 εκ

 

Αριθμός Συμμετοχής 165

 

650€