ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΕΡΓΙΟΥ
Image
Χαράλαμπος Σεργίου

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1964. Σπούδασε τέχνη και επιστήμη στο Λονδίνο στα μέσα της δεκαετίας του '80. Έχει εργαστεί κυρίως με τη Βάσω Χατζουλή Σεργίου ως ζευγάρι τέχνης, από το 1999, αγγίζοντας διάφορα θέματα κοινωνικής μέριμνας.

Το έργο τους έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές και σόλο παραστάσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο 1999-2005 το ζευγάρι εξέτασε την ιδέα της επιρροής που έχουν οι ενήλικες στα παιδιά. Αυτή η ιδέα επεκτάθηκε και εξελίχθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαμορφώνουν το κοινό. Από το 2005 έως το 2008 οι εκθέσεις των Σεργίου «μην τροφοδοτείτε τους ανθρώπους» και «μη εξουσιοδοτημένες ιστορίες»,διερεύνησαν την ιδέα της αντίληψης του θεατή του έργου και του ίδιου του καλλιτέχνη.

Η έκθεση τους «το φτερούγισμα της πεταλούδας» το 2010 άγγιξε τη μεταφυσική αναπαράσταση της ανθρωπότητας και της γήινης έκφρασης. Η σόλο τους παρουσίαση το 2014 ονομάστηκε «αλλαγή-συναλλαγή» και ήταν μια εγκατάσταση «ομαδικής έκθεσης» που άγγιξε την αντίληψη του θεατή για τη σύγχρονη τέχνη.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ
  • ΗΜΕΡΕΣ
  • ΩΡΕΣ
  • ΛΕΠΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
The Rise of the Fall

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  92 εκ

ΠΛΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 66 εκ

 

 

Αριθμός Συμμετοχής 380

1500€