ΕΛΕΝΗ ΠΙΤΤΑ
Image
Πίττα Ελένη

Η Ελένη Πίττα γεννήθηκε στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο, παρακολούθησε ένα εργαστήρι φωτογραφίας, όπου ανακάλυψε την αγάπη της για φωτογραφικές εικόνες και τη χειραγώγηση της ανάπτυξης των φωτογραφιών της περαιτέρω στο σκοτεινό δωμάτιο. Τώρα ζει στην Ελλάδα και μεταμορφώνει αυτές τις εικόνες σε πίνακες ζωγραφικής και εγκαταστάσεις,αναπαράγοντας ένα φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Μονόχρωμη η ζωγραφική της, χρησιμοποιώντας στην ουσία μόνο βασικό μαύρο και άσπρο, επικεντρώνεται στην οπτική δύναμη της εξάλειψης του χρώματος, δημιουργώντας δραματοποιημένα έργα που απεικονίζουν λεπτομέρεια στην απόλυτη απλότητά τους. Με την εξάλειψη της χρωματικής παλέτας συνολικά, το έργο της παράγει μια σχεδόν αφηρημένη ακόμη γραφική κινηματογραφική δράση.Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της, συνεχίζει να εξερευνά τις ατελείωτες δυνατότητες του μαύρου και του λευκού, εστιάζοντας σε στοιχεία όπως η σύνθεση, η αξία, η μορφή, η σκιά και το φως.

Έχει εκθέσει στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στην Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στη Ρώμη, στον Καναδά, στην Ελβετία, στην Πολωνία και στην Αυστραλία.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ
  • ΗΜΕΡΕΣ
  • ΩΡΕΣ
  • ΛΕΠΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Unity

ΥΨΟΣ ΕΡΓΟΥ  19 εκ

ΠΛΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 30 εκ

ΒΑΘΟΣ ΕΡΓΟΥ 15 εκ

 

Αριθμός Συμμετοχής 304

450€